Tánckurzus az őszi szünetben

 

 

*

 

A Rákosmente TV a Tánckurzuson járt!

A video elérhető a TV weboldalán, az alábbi linken!

 

*

A kurzus nagyon jól sikerült, köszönjük a tanároknak, résztvevőknek,

szervezőknek, és szponzorainknak, Strausz Kft, és Gyömrő Gyöngye!

 

Legközelebb jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

 

*

 

Tánckurzus az őszi szünetben
(október 26-28.)

9-10.30 Művészi Jazz Tánc (Art Jazz) - Bakó Gábor
11-12.30 Klasszikus Balett - Lemesánszky Mónika
13-14.30 Gerinc Jóga - Markovich Zsigmond

 

 Művészi Jazz Tánc - Bakó Gábor

Táncos, koreográfus, pedagógus
Budapesten, 1968-ban született. Szakmai tanulmányait Jeszenszky Endre magániskolájában kezdte, majd több neves – főként külföldi jazz tánc – tanárnál tanult. 1986-ban lett a Rock Színház tagja, vezető szólistája.
Kiváló adottságú, sokoldalú táncművész, aki elsősorban az energikusságot és a robbanékonyságot kívánó szerepeket formálja meg hitelesen, bár alkatához a lírai feladatok is közel állnak.


A jazz tánc kifejezéssel először 1917-ben találkozunk. Gyökerei a new orleansi feketék kongó-táncaihoz nyúlnak vissza: A 20-as években Harlem volt a fekete jazz táncosok fellegvára.
1940 körül új elemekkel gazdagodott a stílus a balett és a modern tánc hatására. Első alkalommal 1960-ban jelenik meg a jazz tánc Londonban, mint önálló látványon alapuló tánc és ekkortól már semmi nem akadályozhatja meg abban, hogy meghódítsa a világot.
A stílus egy speciális izolációs technikán alapszik: testünk egyes területei egymástól függetlenül mozognak. Lényege a “policentrikusság”, azaz legalább két mozgásközpont (fej-nyak, vállak, mellkas, medence, a kezek és a lábak) egymástól függetlenül mozog.

 

 

 

 


Klasszikus Balett - Lemesánszky Mónika

A Magyar Táncművészeti Főiskolán kitüntetéses diplomával végzett balett pedagógus. A Budapest Táncművészeti Szakközépiskola, a Budapest Kortárstánc Főiskola, valamint a Dózsa György Táncművészeti szakközépiskola klasszikus balett tanára. A Magyar Mozdulatművészeti Társulat tagja, az Artistry Dance alapítója.


A klasszikus balett gyakorlása által a test változik, fejlődik, a lélek pedig vele együtt folyamatosan épül és szépül. A balett segítségével a koordinációnak, a fejlett mozgásharmóniának olyan magas fokára lehet jutni, mely lehetővé teszi más, ettől eltérő tánctechnikák vagy mozgásformák gyors és testtudatos elsajátítását, művelését is (pl.: lépéstechnikák, egyensúlyi helyzetek, forgások, ugrások, stb.)
A mozdulatok finomodnak, kecsesebbé válnak, az izmok megerősödnek, formálódnak, feszesednek, a test rugalmasabbá, hajlékonyabbá válik. Javul az általános kondíció, fejlődik a figyelem és a koordináció, kialakul egy erős testtudat, mely megkönnyíti és lerövidíti a tánctanulást egyéb más táncműfajokban.

 

 

 

 


Gerinc Jóga - Markovich Zsigmond - okleveles jógaoktató

Gyerekkora óta érdeklik a keleti mozgásformák, filozófiák. Kipróbált több harcművészeti ágat, meditációs tanfolyamokat végzett. Életének fordulópontja az volt, amikor részt vett Körmendy Kai Petra által tartott meditációs tanfolyamon. Később Vörös Károly mestertől tanult Reikit. Majd  megismerkedett a jógával és a Németh Gergő által vezetett Mandala Jógastúdióban szerzett oktatói képesítést. Kiegyensúlyozott, nyugodt személyiség, aki képes átadni a benne lakó csendet a hozzáfordulóknak.


A Gerincjóga modern mozgásrendszer, amely a jóga speciális testhelyzeteit használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra és a fascia láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal. Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés, de csoportos mozgásterápiaként, amely a teljes fizikumot szisztematikusan fejleszti, kiegészíti és hatékonyan támogatja az egyéni gyógyító eljárásokat. Haladóbb szinten pedig a jógának egy anatómiai szemléletmódú, testfejlesztő irányzata, amely beépíthető bármilyen mozgásrendszerbe.


 


Jazz Tánc és Klasszikus Balett:
3 napos kurzus bérlet (egy órára): 5000 Ft
óradíj: 2000 Ft

Jóga:
3 napos kurzus bérlet: 3500 Ft
óradíj: 1300 Ft

 

Full bérlet:
(minden nap minden óra)
12.000 Ft

 

 


Jelentkezés, bővebb információk:

Strausz Eszter

eszter@strauszeszter.hu

VigyázóMH - Lingl Zsófia

szervezes@vigyazomh.hu